El Barri Maternitat i Sant Ramon

Porta entrada a Barcelona

Portada d’entrada a Barcelona

 

El barri de la Maternitat i Sant Ramón és porta d’entrada a la ciutat de Barcelona, des de la Diagonal i també des de la carretera de Collblanc, eix que comunica amb l’Hospitalet. Està format per dos sectors: el de Sant Ramon, a l’oest, que deu el seu nom a la parròquia de Sant Ramon Nonat, i el de la Maternitat i Can Bacardí, a l’est, on destaca l’emblemàtic complex de la Casa de la Maternitat i Expòsits, obra de Camil Oliveras i Gensana, que va ser construït per la Diputació de Barcelona i inaugurat el 1878. A tocar de Riera Blanca, el barri és actiu i vital. A la zona universitària, és residencial i ple d’equipaments. Les instal·lacions del Futbol Club Barcelona, entre les quals el Camp Nou, el cementiri de les Corts i el complex de la Maternitat, converteixen la zona en punt de trobada per a tots els barcelonins. Hi destaquen també els centres d’investigació de la Zona Universitària, el Palau de Congressos de Catalunya, hotels com el Princesa Sofía i instal·lacions esportives com el Reial Club de Polo amb el seu jardí públic de Can Bacardí. Els comerços, i en especial els establiments de restauració, donen vida tant als habitants del barri com a aquells que s’hi desplacen, en especial al voltant de Sant Ramon i a la zona sud del Camp Nou i de la Maternitat, amb una oferta variada, propera i de qualitat.

Algunes xifres que defineixen el barri

Amb una població d’unes 24.000 persones, el barri representa l’1,5% de la població de Barcelona. El nombre de persones d’edat superior als 65 anys és lleugerament superior al de la resta de Barcelona. El barri té una renda familiar alta, ocupa la posició 14a dins el rànquing dels 74 barris de Barcelona. L’índex d’atur sobre el total de població està un punt per sota de la mitjana de la ciutat i en línia amb els altres barris del districte.  

Les entitats d’un barri ple de vida

El barri de la Maternitat i Sant Ramon és un barri viu i solidari que aglutina un bon nombre d’entitats socioeconòmiques que desenvolupen la seva activitat en tots els àmbits: sanitari, esportiu i de lleure, cultural, formatiu i d’investigació…

Un comerç jove i actiu

El barri recull més de 350 comerços actius, concentrats principalment a les zones de l’avinguda Sant Ramon, el Racó i sud del Camp Nou. L’activitat econòmica es caracteritza per una major densitat d’establiments de serveis professionals i de restauració. Malgrat que la densitat de població no és massa elevada, hi ha un gran nombre de comerços, situats especialment a les zones a l’entorn de l’avinguda de Sant Ramon i al sud del Camp Nou i la Maternitat, que donen un servei de proximitat i cobreixen les necessitats dels veïns perquè puguin gaudir de tot allò que desitgen sense sortir del barri. En general, els negocis treballen per actualitzar-se periòdicament i aportar als clients una oferta moderna i de qualitat.

Què necessites? Troba-ho al barri!

Els comerços i les empreses de la Maternitat i Sant Ramon posen al teu abast un gran ventall de productes i serveis. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem sobre on trobar el que estàs buscant.