Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

Cultura, esport, cures i molt més des de casa durant el COVID-19

Cultura, esport, cures i molt més des de casa durant el COVID-19

Espanya està en estat d’alarma, una situació mai vista abans, és per això que la nostra creativitat surt a la llum i ha impulsat veïns i veïnes de Barcelona a fer front a l’avorriment aportant comunitats de suport i coneixement col·lectiu, espais de ciutadans i suport mutu .

Us anunciem que la plataforma ciutadana “Decidim Barcelona” oferirà recursos a la ciutadania. A més, al web de Barcelona Cultura també s’oferirà un recull completa d’activitats per mantenir viu el teixit cultural de la ciutat a través de canals digitals.

El projecte “Barcelona des de casa” una gran iniciativa per part de l’ajuntament de Barcelona de dividirà en quatre grans àmbits: cures col·lectius i suport mutu, recursos educatius, iniciatives culturals i recursos per fer esport a casa.

“Barcelona des de casa” a una web senzilla i intuïtiva.

En aquest espai trobarem continguts o materials sobre equipaments públics, els quals ens posen al nostre abast, com el fons documental de les biblioteques, equipaments culturals, com museus, i festivals literaris, així com iniciatives ciutadanes que s’han creat.

D’altra banda, trobarem el bloc d’Espai dels Districtes, en el qual trobarem un repositori d’iniciatives de proximitat, a més un fòrum per compartir experiències i emocions per donar suport a la comunitat.

I finalment trobem el bloc de La Plaça en el qual la ciutadania podrà compartir eines, recursos i coneixement, com exercicis per fer a casa ‘, receptes, jocs de taula etc.

La intel·ligència col·lectiva a disposició de tot de l’món.

Durant els dies de confinament “Barcelona des de casa” oferirà recursos digitals d’entreteniment perquè els puguem consumir de forma gratuïta amb l’objectiu de col·laborar i poder compartir amb el cercle familiar, amics i veïns.

La cultura, també des de casa.

Des de la plataforma digital de “Barcelona Cultura” podrem gaudir de totes les iniciatives que han sorgit per mantenir l’esperit dels equipaments públics i privats de la ciutat, així com les iniciatives culturals individuals.

L’objectiu és oferir un recull completa d’activitats que mantinguin present el teixit cultural de la ciutat.

Tota l’activitat es podrà seguir minut a minut a través de les xarxes socials de Barcelona Cultura, amb les etiquetes #LaCulturaTacompanya i #Barcelonadesdecasa, i de l’butlletí setmanal que s’envia als subscriptors de canal.

Portes virtuals obertes a museus i centres d’art municipals

Podràs visitar exposicions i sales de museus des de casa i endinsar-te en les col·leccions d’alguns dels equipaments de la ciutat. Trobaràs diferents propostes digitals creades específicament per a aquests dies al Museu de l’Disseny, El Born CCM, el Museu Frederic Marès, el Reial Monestir de Pedralbes, l’Arxiu Fotogràfic, el Servei d’Arqueologia, el Castell de Montjuïc, La Virreina Centre de la Imatge o la Fabra i Coats.

A més, recorda que pots recuperar a la xarxa, de manera oberta i gratuïta, continguts culturals com les conferències i xerrades de la primera edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta i de la Biennal Ciutat i Ciència.

Pots consultar més informació sobre “Barcelona des de casa” a Decidim Barcelona. En aquest web trobaràs més informació sobre el projecte Radars, i tota la informació sobre “La cultura t’acompanya”, a Barcelona Cultura.