Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

‘La Mercè respira’ jornada a favor de la mobilitat sostenible.

‘La Mercè respira’ jornada a favor de la mobilitat sostenible.


S’acosta el dia internacional sense cotxes, que donarà data el 22 de setembre i ens vam bolcar amb la proposta ‘La Mercè repira’ a Via Laietana. En ajuda al medi ambient, durant tot el dia, de 11h a 20h, Via Laietana quedarà tallat al trànsit, i s’omplirà d’activitats per a tots els públics, amb l’objectiu d’impulsar la societat a viure de manera sostenible en contra de les altes emissions que perjudiquen el planeta. Una altra de les accions destacades de la Setmana Europea de la Mobilitat és el Park (ing) Day, que se celebra el dia 20 de setembre.

Barcelona se suma un any més, del 16 al 22 de setembre, a la Setmana Europea de la Mobilitat, amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats i associacions diverses, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.
S’entén per actuacions de mobilitat sostenible aquelles que ajuden a reduir aquests efectes negatius, ja siguin pràctiques de mobilitat responsable per part de persones sensibilitzades amb aquests problemes (desplaçar-se a peu, amb bicicleta o en transport públic en lloc de amb cotxe sempre que sigui possible , compartir un cotxe entre diversos companys per anar a la feina, etc.) i per això, des de la nostra Associació de comerços ‘Les Corts Comerç 08028’ donem suport a la proposta i us animem a participar en aquesta activitat per millorar la qualitat de vida a la ciutat de Barcelona.
Durant la Setmana Europea de la Mobilitat es treballarà per mostrar com seria una ciutat més verda, tranquil·la, amable, segura i menys contaminada en favor de tota la ciutadania.

A les Corts, s’han programat les següents activitats:

18 de setembre, de 18 a 20.30 h
Bicijoc: activitat familiar amb adults i nens de 6 a 12 anys
Joc de taula de sensibilització per a famílies sobre la circulació en bici
Lloc: Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras. Travessera de les Corts, 58

20 de setembre, de 9 a 14 h
Salut al barri
Activitats relacionades amb la salut
Lloc: plaça d’aparcament al carrer Mejía Lequerica

20 de setembre, de 14 a 21 h
Teatre al carrer
Ganes de compartir el teatre amb la gent, d’exposar-, d’interactuar, d’improvisar i veure quines dinàmiques poden sorgir
Lloc: plaça d’aparcament al carrer Joan Güell, 198

20 de setembre, de 14 a 21 h
The Green English Corner
Decoració de l’espai i tallers
Lloc: plaça d’aparcament a Lluçà, 42

20 de setembre, de 16 a 18 h
Aeromodelisme infantil al carrer
Concurs infantil de aeromodelisme dirigit a nens i nenes de 4 a 8 anys
Lloc: Carrer Doctor Nubiola i Espinós

20 de setembre, de 16.30 a 19 h
Taules i jocs per jugar
Lloc: Jardins Clot d’en Salvi

20 de setembre, de 17.30 a 19.30 h
Carpa de la Conscienciació
Activitat de conscienciació amb el medi ambient sobre roba, alimentació i cosmètica
Lloc: carrer Conxita Supervia

20 de setembre, de 18 a 19 h
Contacontes “Chicken Licken”
Conte popular europeu sobre el pollet Chicken Licken, que creu que el món arriba al final
Lloc: carrer Conxita Supervia

20 de setembre, a les 18 h
Taller de reparació de bicicletes i scooters
Lloc: plaça de les Ceràmiques Vicens

La Mercè Respira

L’activitat culminant de la Setmana tindrà lloc el 22 de setembre, amb la celebració del Dia sense Cotxes que, per segon any consecutiu, coincideix amb les festes de la Mercè.

Així, “la Mercè respira” torna a ser una de les propostes destacades de la festa major amb un recorregut lúdic i didàctic al voltant de la mobilitat sostenible i saludable en l’entorn d’una via Laietana completament pacificada.

Així, el diumenge de la Mercè, el 22 de setembre, durant tot el dia, i al llarg d’un quilòmetre, la via Laietana es convertirà en una ciutat de vianants amb els seus espais d’estada i de joc, plena d’activitats, reptes i sorpreses.

Hi haurà aparcament gratuït i vigilat per a bicicletes i ‘La mirador de la via Laietana “, un photocall on podreu immortalitzar una via Laietana lliure de cotxes sobre un pas de vianants flotant!

Park (ing) Day

Una altra de les activitats destacades de la Setmana i que va guanyant adeptes (han passat de 64 propostes a 2018 a les 80 d’aquest any) és la celebració del Park (ing) Day, un esdeveniment anual que té lloc a diverses ciutats de tot el món i que consisteix a transformar de manera temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’usos de l’espai públic per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Aquest any, el Park (ing) Day se celebra divendres 20 de setembre a les places d’aparcament de la ciutat coincidint amb la setmana de la mobilitat, i amb l’inici de la setmana d’accions i vaga pel clima # EmergènciaClimàtica.

L’acció comptarà amb 80 instal·lacions que ocuparan unes 140 places d’aparcament esteses per tots els distrit

En Les Corts, habrá tres actividades relacionadas con esta iniciativa, donde se transformará temporalmente tres plazas de aparcamiento en un área lúdica para informar, sensibilizar e inspirar la transformación hacia un modelo de ciudad más humana y sostenible. Será en:
Mejia Lequerica
Joan Güell, 198
Lluçà, 42
Podéis consultar estas y otras muchas actividades enmarcadas en la Semana Europea de la Movilidad en su página web.