Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

“Turisme i comerç socialment responsable e inclusiu de les Corts”

“Turisme i comerç socialment responsable e inclusiu de les Corts”

Una proposta que neix amb l’objectiu d’impulsar el comerç de Les Corts, amb l’objectiu de crear una visió compartida entre comerços i operadors turístics per definir el districte com un territori inclusiu, econòmic i mediambiental responsable.

Xavier Marcé, regidor de les Corts, remarca que Les Corts “aposta per la inclusió com a objectiu estratègic, en tant que eina fonamental d’integració i reconeixement dels plens drets de totes les persones, però també com a oportunitat clau per al desenvolupament econòmic del territori “.

Per generar valor i incrementar l’activitat socioeconòmica, alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS 17 de les Nacions Unides i en línia amb l’aposta i el compromís de Barcelona amb l’Agenda 2030, el Grup Motor “Turisme i comerç socialment responsable i inclusiu de Les Corts “es duran a terme diferents accions estratègiques, creant una aliança entre actors públics i privats, amb l’objectiu de consolidar un espai de referència en l’àmbit del turisme i el comerç responsable e inclusiu.

Properament es definirà un primer Pla d’Acció per al Districte de les Corts com Territori Socialment Responsable per al període 2020-2023.

Algunes de les propostes que recollirà el Pla d’Acció són:

• Millora de l’accessibilitat dels establiments turístics i comercials

• Millora en l’estalvi energètic

• Compra responsable

• Reducció del malbaratament alimentari

• Inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat

• Promoció i comunicació de bones pràctiques en aquest àmbit

• Participació en accions i projectes a la comunitat

El grup motor el formen representants de centres comercials (l’Illa, El Corte Inglés) eixos comercials de proximitat (Eix Sants – Les Corts i Les Corts Comerç 08028), hotels (Hotel Melià i NH) i empreses de el sector (Mullors SA) . De l’àmbit municipal participen a més de Districte, la Direcció de Turisme, la Direcció de Comerç i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.