Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

Una vintena d’activitats a les Corts per celebrar el 8M Dia Internacional de la Dona Treballadora

Una vintena d’activitats a les Corts per celebrar el 8M Dia Internacional de la Dona Treballadora

Del 2 al 30 de març, el districte organitza més d’una vintena activitats entorn a la figura de la dona.

El Dia Internacional de la Dona treballadora commemora la lluita de les dones per estar presents a tots els àmbits de la societat, denunciant la desigualtat de drets i oportunitats i el sexisme, i també reivindicant la igualtat femenina.

En el districte de Les Corts sempre han estat molt presents les dones. En el passat, amb la Casa de la Maternitat i Expòsits o les treballadores d’empreses com la Benet i Campabadal. A l’actualitat, el districte compta amb un gran nombre d’associacions com la Taula de Dones de les Corts. És per aquesta raó que el districte es suma, com cada any, a celebrar el Dia de la Dona Treballadora amb més d’una vintena d’activitats entre el 2 i el 30 de març. Assota trobareu les diferents iniciatives del districte com exposicions, teatre, tallers, concerts, cinefòrums i conferències al voltant de la dona, que es duen a terme a centres cívics, biblioteques i el Casal de Joves.

Del 2 al 30 de març
Exposició fotogràfica: Love yourself first
Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx

Exposició fotogràfica enfocada a mostrar la bellesa real, la identitat i trencar amb els cànons i estereotips imposats actualment. Apren a estimar-te tal i com ets, i canviaràs la percepció del món que t’envolta!

Professional: Indira Luli
Ho organitza: Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx

Del 3 al 30 de març
Exposició: Federica Montseny 1905-1994
Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Federica Montseny volia ser, essencialment, escriptora, però la lluita política es va imposar i va marcar la seva existència. Amb el seu caràcter lluitador va aconseguir destacar com a dirigent dins d’un moviment, l’anarquista, que com tots els altres durant aquells anys, no havia promocionat les dones.

Ho organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Dimarts 3 de març, de 18 a 20 h
Activitat participativa: Regala’t una joia
Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx

A través de pancartes publicitàries reciclades que us facilitarem, creareu la vostra pròpia peça de bijuteria. Tothom és benvingut/da, així que podeu aportar qualsevol material, com la vostra màquina de cosir, encara que si no en teniu, usarem pistoles de silicona.

Professional: Almudena Díaz
Ho organitza: Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx

Dimarts 3 de març, a les 19 h
Debat intergeneracional de les dones en la cultura i la universitat
Biblioteca Montserrat Abelló

Després de segles on s’ha discriminat a la dona educativament, de no poder accedir als centres educatius i d’escoltar: “el coneixement no és per a vosaltres”, en parlarem amb tres dones de tres franges d’edat diferents: Fe Escat (membre de Dones de Can Deu i de Taula de dones de les Corts, Elisabet Bercial (consellera al districte de les Corts) i Mireia Mata (directora general d’igualtat de la Generalitat de Catalunya).

Ho organitza: Secretaria de Dones d’ERC de les Corts

Dijous 4 de març, a les 19 h
Presentació del nou club de lectura literatura de dones
Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

Presentació d’un nou grup literari en clau de gènere al districte. Les conductores de l’activitat ens explicaran el projecte i ens donaran tota la informació per a formar-ne part. Les inscripcions es realitzaran del 9 al 31 de març a les biblioteques Montserrat Abelló i Les Corts – Miquel Llongueras.

Ho organitza: Taula de dones de les Corts, Biblioteca Montserrat Abelló i Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

Dijous 4 de març, a les 19.15 h
Xerrada: Escriptores transgressores i fascinants
Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

Escriptores que han ultrapassat les fronteres i anat més lluny del que s’esperava. Valentes i agosarades com Radclyffe Hall, Anaïs Nin, Djuna Barnes, Patricia Highsmith o, per exemple, la poeta Gloria Fuertes. Amb M. Àngels Cabré Castells, escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere.

Ho organitza: Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

Dijous 5 de març, a les 18 h
Les dones i la resiliència
Centre Cívic Can Deu

Parlarem de les infinites capacitats de resiliència de les dones en totes les èpoques, i per descomptat, de l’actualitat. A càrrec de Fe Escat (membre de Dones de Can Deu i de Taula de dones de les Corts).
Interpretació en llengua de signes catalana.

Ho organitza: Centre Cívic Can Deu

Dijous 5 de març, a les 18.30 h
Recital: Dones escriptores i vi
Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx

Recital de textos seleccionats d’Emily Dickinson, Virginia Woolf, Anne Sexton i Sylvia Plath amb explicació de les interessants i conflictives vides de les autores. S’acompanya d’un petit tast de vi.

Professional: Calidoscopi Cultura
Ho organitza: Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx

Dijous 5 de març, a les 19 h
Federica Montseny i el moviment llibertari a Catalunya a principis del segle XX
Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Aprofundirem en aspectes culturals i vivencials de Federica Montseny i en la seva tasca reivindicativa i d’acció en l’àmbit sindical i polític social. També parlarem del marc que propicia l’avenç imparable de l’anarquisme i dels companys de lluita més representatius, del Noi del Sucre a Peiró, de Garcia Oliver a Durruti.

Ho organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Dijous 5 de març, a les 19 h
Espectacle poètic: Al mar Maragall
Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

Recull d’onze poemes musicats per a veu, guitarra, cello, percussions i efectes sonors que ens porten a un intens i dolç passeig per colors, olors i sons plens d’essència mediterrània. Es reuneixen diferents estils musicals moderns i populars: bossa nova, valset mariner, havanera, rumba, pop…que fusionats amb influències del clàssic, les fan molt properes a qualsevol tipus de públic.

Professional: Poètic Trio
Ho organitza: Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

Dijous 5 i divendres 6 de març, a les 18 h
Taller de cuina intercultural
Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

Consisteix en ajuntar dos grups d’adolescents i joves, on cada un d’ells decidirà una recepta diferent. Compartiran la recepta i la cuinaran. La idea és generar un espai de diàleg, per compartir espècies i vivències entre olles i fogons. El resultat es servirà en el vermut interseccional del 7 de març al Casal de Joves de les Corts.

Per a joves i adolescents.
Ho organitza: Equipaments juvenils de les Corts

Divendres 6 de març, a les 18 h
Perseidas en Marte
Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

Espectacle de música moderna, pop i blues. Versions d’artistes com Eric Clapton, Radiohead, Coque Malla, Nacha Pop, Nora Jones, Extreme, Paolo Nutini, entre d’altres. Guitarra acústica i veu.

Professional: Perseidas en Marte
Ho organitza: Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

Del 6 al 27 de març
Exposició feminista: “Mujeres negras viviendo en un mundo paralelo” de Katherine Reyes
Casal de Joves de les Corts

Exposició en blanc i negre formada per 28 fotografies que recullen les accions artístiques que han estat normalitzades i legitimades a la quotidianitat, naturalitzant prejudicis i enfortint la mirada racista; amb el recolzament del col·lectiu afrofeminista i les diferents dones que van prestar la seva cara per visibilitzar aquesta realitat.

Dissabte 7 de març, d’11.30 a 20.30 h
Vermut interseccional
Auditori del Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts

Xerrada de lluita antiracista i antipatriarcal amb Daniela Ortiz i Linda Porn, vermuth musical amb Las Amigas de la Yoli i Lídia Uve, projecció del documental “Las resilients” de Cristina Madrid, slam de poesia amb artistes varies i tallers i activitats diverses com estampació de samarretes. A més presentarem el nou timeline feminista de les Corts per tal de conèixer dones cèlebres i d’altres anònimes que han tingut una incidència directa o indirecta amb el districte.

Ho organitza: Equipaments juvenils de les Corts

Dimarts 10 de març, a les 18 h
Tallem d’arrel les desigualtats de gènere
Biblioteca Montserrat Abelló

Com perceben els nens les desigualtats de gènere? Amb una activitat dinàmica i lúdica, convidarem als nens a reflexionar sobre la situació de desigualtat que moltes dones pateixen en l’àmbit professional.

Activitat íntegrament en anglès, a càrrec de Big Ben Idiomes.
Edat: de 4 a 7 anys. Cal inscripció prèvia.
Ho organitza: Biblioteca Montserrat Abelló

Dimarts 10 de març, a les 20 h
Paraula de dona. Federica Montseny
Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Paraules d’una dona de gran temperament, d’una gran passió, una dona de voluntat de ferro, escriptora, política anarcosindicalista, ministra durant la Segona República (la primera dona a ocupar un càrrec ministerial a l’Europa Occidental) i una de les oradores més grans de la nostra història.

Ho organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Dimecres 11 de març, a les 17 h
Cicle de cinema per adults: La ganadora
Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Als anys 50 i 60, era freqüent que les mestresses de casa fessin servir el seu enginy per a guanyar milers de dòlars en concursos organitzats per les empreses per a promocionar els seus productes. Però cap d’elles podia competir amb Evelyn Ryan, el seu enginy i agudesa eren proporcionals a les nombroses necessitats de la seva família.

Ho organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Dijous 12 de març, a les 18 h
Sac de Rondalles: Les nenes maques
Biblioteca Montserrat Abelló

Tota la literatura infantil està plena de nenes valentes, fortes, decidides i que encara que tenen por no es deixen vèncer, les vols conèixer?

A càrrec de Montse Dulcet. Edat: a partir de 4 anys.
Ho organitza: Biblioteca Montserrat Abelló

Del 13 al 27 de març
Exposició: Veïnes, ciutadanes
Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

A Catalunya, els moviments veïnals de la dècada dels setanta van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia. La participació de les dones en aquests moviments va ser molt rellevant i alhora decisiva per a la pròpia existència.

Ho organitza: PIAD de les Corts, en col·laboració amb la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras i l’Institut Català de les Dones

Dijous 19 de març, a les 19 h
L’Aventura de conèixer. Elles canten, elles parlen. Helena Miquel, el valor d’una pionera
Biblioteca Montserrat Abelló

Realment, sents que d’alguna manera vas ser pionera? Ella, amb raó, contesta que sí. Quan va debutar amb Élena no hi havia massa dones al capdavant d’una banda, després amb Delafé i Las Flores Azules ja era més habitual. Finalment va provar pel seu compte, òbviament amb resultats excel·lents.

Ho organitza: Biblioteca Montserrat Abelló

Dijous 19 de març, a les 19.30 h
Documental: “Les llavors de la Berta Cáceres”
Casal de Joves de les Corts

Un documental sobre l’ambientalista i defensora dels drets humans hondurenya Berta Cáceres. Assassinada el 2016, Cáceres va liderar la lluita de la comunitat de Río Blanco contra el mega-projecte hidroelèctric Agua Zarca, en defensa del territori i els recursos naturals. Van pensar que matant a la Berta matarien la lluita, però la Berta va ser una llavor que es va multiplicar.

Posteriorment es farà un debat amb Entrepueblos.
Ho organitza: Casal de Joves de les Corts