Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

Acudeix el 14 de desembre a la inauguració de la nova Memorial a les dones represaliades a la Presó de Dones de Les Corts!

Acudeix el 14 de desembre a la inauguració de la nova Memorial a les dones represaliades a la Presó de Dones de Les Corts!

Un espai històric fruit de la reivindicació de la societat civil, en honor a les dones represaliades. El memorial vol recordar a les més de 4.000 dones que van passar per la presó entre 1939 i 1955, i que van ser recloses i afusellades durant aquells anys. El centre penitenciari ha acabat sent un símbol de la repressió franquista. L’espera per aquesta reconstrucció de la presó ha arribat a la seva fi i es desenvoluparà un acte d’inauguració el 14 de desembre, a partir de les 13h.

Animem a tot el districte, a formar part d’aquest acte en què participaran de forma activa la Taula de Dones de les Corts i La Caldera de les Corts, i que comptarà amb la presència d’autoritats de districte i de la ciutat. L’acte tindrà lloc al xamfrà dels carrers Joan Güell i Europa.

A més, prèviament a dissabte, us anunciem que aquest mateix divendres 13 de desembre a les 18h, al centre cívic Tomasa Cuevas-Les Corts, es durà a terme la taula rodona “Pedres d’altres memòries”. Recuperació d’espais i processos memorials a Almeria, Bustarviejo, Cehegín, Segòvia, Solsona i Barcelona, ​​organitzada per la Plataforma pel Futur Monument a la Presó de les Corts.