Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

Aquest 2020 comença la renovació de l’Espai Barça: Zones verdes i entorn Camp Nou

Aquest 2020 comença la renovació de l’Espai Barça: Zones verdes i entorn Camp Nou

El projecte d’urbanització dels vials i espais públics de l’entorn de l’estadi Camp Nou a estat aprovat per la Comissió de Govern, un projecte de gran envergadura que dóna continuïtat a la MPGM aprovada el mandat passat per fer possible l’Espai Barça. Aquesta renovació, donarà començament durant el primer semestre del 2020, afectant a la urbanització dels entorns de l’estadi, 111.000 metres quadrats d’espai públic. El club es farà càrrec d’aquesta inversió proporcionant un total de 28 milions d’euros més IVA.

Actualment la reestructuració i la reparcel·lació urbanística dels terrenys inclosos en el MPGM està en tràmit, i en qüestió de temps tindrem més informació sobre aquest tipus de modificacions. No obstant, el projecte d’urbanització que inclou les intervencions que es faran als carrers i espais lliures, han estat acceptat i donarà començament aquest any. Els carrers que es renovaran són Arístides Maillol, Joan XXIII, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo, Cardenal Reig, Elisabeth Eldenbenz i Travessera de les Corts.

Amb una superfície d’un total de 11.046,75 m2 el FC Barcelona, ​​invertirà una quantitat de 28 milions d’euros més IVA, el propòsit permetrà crear un gran espai obert al voltant de l’estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi ha ara i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per reordenar l’accés rodat i de vianants.

Un recinte permeable i integrat al barri

El recinte s’integrarà al barri de la Maternitat i Sant Ramon, amb nous espais privats oberts a l’ús públic que mantindran una continuïtat amb la resta d’espais, vials i verds que l’envolten i que fan front a al Camp Nou i l’actual Palau Blaugrana i en els terrenys on s’ubicava al Miniestadi.

Amb aquest objectiu, tot el sòl lliure d’edificació i de propietat privada que dóna front al carrer Arístides Maillol, entre la travessera de les Corts i el carrer Cardenal Reig, serà d’ús públic i s’urbanitzarà perquè sigui un nou àmbit obert a la ciutadania i amb una activitat urbana sostinguda més enllà dels esdeveniments esportius.

Aquest projecte preveu ajustar el traçat del carrer d’Arístides Maillol i ampliar l’espai públic que l’acompanya per connectar millor les instal·lacions. Així, també es millora la secció del carrer d’Elisabeth Eidenbenz (antic carrer de la Maternitat), mantenint l’arbrat actual.

La secció del carrer de Joan XXIII passarà a tenir tres carrils i carril bici. També es modifiquessin els carrers Cardenal Reig, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo i Travessera de les Corts, encara que només la vorera de la banda Camp Nou.

Nous carrils bici i més espai verd

Es reordenarà i millorarà l’accés rodat i de vianants, i les voreres de les instal·lacions esportives augmentaran la seva amplada. També s’aprofitarà per implantar la xarxa de carril bici en tots aquests vials. Creixerà el verd en tot el sector, amb noves zones al carrer Arístides Maillol i el nou Palau Blaugrana, i una zona verda al voltant de la Masia que incorporarà la rambla de pins de l’avinguda Joan XXIII, els límits de tanatori de les Corts i la Universitat de Barcelona.

Aquest projecte l’ha impulsat el club en col·laboració amb l’Ajuntament. Per això, els criteris d’urbanització són els que s’apliquen en les intervencions municipals pel que fa a elements com les vorades, les voreres, l’enllumenat…

Calendari i propers passos

La previsió és que les primeres obres puguin iniciar-se durant el primer semestre de 2020. Es començaria pel carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Martí Franquès i Joan XXIII, i posteriorment s’anirien executant la resta de vials.

Paral·lelament, el Club i l’Ajuntament continuaran treballant en la resta d’elements de la transformació. El MPGM inclou canvis importants que s’hauran d’anar desenvolupant, com el soterrament de tot l’aparcament actual; la renovació de Camp Nou, la construcció de el Nou Palau Blaugrana, i la construcció de tres noves edificacions terciàries a l’entorn de la cruïlla d’Arístides Maillol i Joan XXIII i d’una quarta de serveis de club a Travessera de Les Corts amb Arístides Maillol.