Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

Les Corts prepara el 25N: El present és feminista.

Les Corts prepara el 25N: El present és feminista.

S’apropa el 25N, per aquells que no ho sàpiguen és el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, en motiu a aquest esdeveniment durant tot el mes de novembre, des de Les Corts s’organitzen diferents activitats, tallers, teatres i exposicions. Des de la nostre associació “Les Corts Comerç 08028”, ens bolquem amb aquesta proposta donant suport i animant-vos a participar-hi.

Del 4 al 29 de novembre
Exposició: “Dones de ciència”
Biblioteca Montserrat Abelló

Estudis recents sobre gènere i ciència revelen que encara hi ha discriminació envers les dones a les institucions de recerca científica i tècnica, tant públiques com privades. Les dones a les quals retem homenatge en aquesta exposició van haver de lluitar no només per elles sinó també per obrir el camí de la integració al món científic a altres dones, un camí que encara avui resta pendent dins la construcció d’una nova cultura en la qual no podem oblidar el paper que les dones tenen en el terreny del coneixement i les noves tecnologies.

Ho organitza: Punt d’Informació i Atenció a les Dones de les Corts i Biblioteca Montserrat Abelló

Del 8 de novembre al 18 de desembre
Exposició: “República i feminismes”
Espai expositiu Les Corts

L’exposició pren com a referents la parlamentària Clara Campoamor, la mestra Elisabeth Eidenbenz i l’activista antifranquista Tomasa Cuevas en un exemple de lluita, resistència i solidaritat. La mostra recull documentació gràfica i visual de les activitats realitzades al districte per homenatjar aquestes tres dones.

Dijous 14 de novembre, a les 19 h
Concert: “En clau femenina”
Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras

Un homenatge a la lluita que encara ha de dur a terme la dona per la igualtat de drets, per esborrar la violència de gènere o per ser respectada, a través d’un petit recorregut per alguns relats protagonitzats per dones. Són històries que parlen de la violència, la submissió i l’abandó, però també de la rebel·lió, la lluita i les ganes de ser lliures.
A càrrec d’Inés Macpherson Monegal.

Divendres 15 de novembre, de 18 a 20 h
Taller de serigrafia feminista
Espai Jovecardí

Aprendrem els elements bàsics de la serigrafia i, alhora, estamparem en una samarreta un disseny de caire feminista. A més a més, aquest taller va acompanyat d’un debat de prevenció sobre les violències masclistes. Més informació i inscripcions a: jovecardi@gmail.com

Dissabte 16 de novembre, a les 11 h
Xerrada: “Comunicació i assertivitat”
Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx

Sé dir “no”? Sé posar límits i respectar els dels altres? Faig valer els meus drets, sense imposar? Ens implicarem en un procés de millora de les nostres habilitats socials i farem créixer la nostra capacitat d’expressar sentiments, opinions, necessitats i drets d’una manera adequada. Aprendrem què és l’assertivitat i els diversos estils de comunicació: passiu, agressiu, passiu-agressiu i assertiu.
Professional: Associació Pandora Psicologia

Dimarts 19 de novembre, de 18.30 a 20.30 h
Taller de risoteràpia per a dones
Punt d’Informació Juvenil Les Corts

Riure ens ajuda a relaxar-nos, a oblidar els problemes durant una estona, a atenuar la por, a dissipar les preocupacions i les ansietats no desitjades i a ser més tolerants.
El taller combina recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb altres persones. Cal inscripció prèvia al PIJ Les Corts de forma presencial.

Ho organitza: Punt d’Informació i Atenció a les Dones Les Corts

Dimecres 20 de novembre, a les 18.30 h
Taller de sex game
Espai Jovecardí

El sex game és un joc on es parla de temes de sexualitat i afectivitat. Aquest mes, amb motiu de la jornada del 25N, el sex game girarà entorn de temes sobre la prevenció de la violència masclista. Més informació i inscripcions a: jovecardi@gmail.com

Ho organitza: Espai Jovecardí i equip Aquí T’Escoltem

Dijous 21 de novembre, a les 17.30 h
Segona edició de la jornada “Amb veu feminista”
Casal de Joves de les Corts

Acte on es podran escoltar veus de dones des de vessants diferents: cultural, artística, social i musical, que protagonitzaran un acte reivindicatiu en rebuig de tots els abusos masclistes del sistema patriarcal actual. Hi haurà tallers (improvisació teatral, fanzione i pegats col·lectiu feminista), concerts i monòlegs.
Participa: Las Pibas Producen

Ho organitza: Casal de Joves de les Corts, Espai Jovecardí i Punt d’Informació JuvenilFins al 22 de novembre
Exposició: “Concurs de creació artística contra la violència de gènere”
Punt d’Informació Juvenil Les Corts

Estaran exposades totes les obres presentades al concurs sobre la dona i el 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Ho organitza: PIJ Les Corts

Dimarts 26 de novembre, a les 19 h
ACTE CENTRAL
Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones
Teatre: Me n’he sortit

Auditori del Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Me n’he sortit és una obra pensada, dissenyada i realitzada per la Taula de Dones de les Corts. Davant el fet tràgic que suposa viure un acte de violència masclista, la peça teatral ha volgut reivindicar el paper de la superació que algunes dones maltractades han experimentat en el
seu cas vital. Una obra feta des del cor i la complicitat, per homenatjar totes les víctimes que transformen el patiment en una arma de supervivència.

Ho organitza: Taula de Dones de les Corts.
Col·labora: Punt d’Informació i Atenció a les Dones de les Corts

Dimecres 27 de novembre, a les 11 h
Segona Jornada del Circuit Territorial contra la Violència Masclista (CTVM-LC)
Sala de Plens del Districte

El Circuit Barcelona contra les violències masclistes és una iniciativa impulsada pel Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat d’implementar estratègies de coordinació entre diversos àmbits i professionals com a condició necessària per poder oferir
una atenció de qualitat a les dones que viuen situacions de violència, i que també incorpora la dimensió preventiva.

Ho organitza: Districte de les Corts, Serveis de Salut i Serveis Socials

Dimecres 27 de novembre, a les 17 h
Pel·lícula: La dalia negra
Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Dins el cicle “Cinema per a adults”, es projecta el cas d’Elisabeth Short, una dona nord-americana que va ser brutalment assassinada i que va servir d’inspiració al món
del cinema i la literatura.

Ho organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts i Casal de Gent Gran Can Novell

Fins al 29 de novembre
Exposició: “Quina feinada! La (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació”
Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

L’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació ha desenvolupat un projecte per posar en evidència la poca visibilitat que s’atorga a les seves activitats laborals (tant si són remunerades com si no). Amb això vol contribuir a donar valor i fer visibles les experiències diverses de les dones en relació amb el treball.

Ho organitza: Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

Divendres 29 de novembre, a les 19 h
Teatre: 3, 2, 1… zero. Contra la violència de gènere
Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”

Jo, tu, ella… Germana, mare, veïna, companya… No són xifres: són persones. No són estadístiques: són dones. Dones que pateixen, que ploren, que són colpejades…,però que no estan vençudes. Dones que han de retrobar la seva força i dir “no”, dir “ja n’hi ha prou”, dir “mai més”. En aquesta obra, el gest d’un pallasso ens parlarà d’alegria i de ràbia, de joia i de patiment, d’il·lusió i de decepcions, i sempre aconseguirà despertar-nos un somriure.

A càrrec de La Jarra Azul.
Inscripcions al centre cívic presencialment o a ajuntament.barcelona.cat/ccivics/perequart

Totes les activitats són gratuïtes.