Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

Objectiu: Reactivar l’economia.

Objectiu: Reactivar l’economia.

La pandèmia causada per el coronavirus ha deixat un transfons en l’economia global, pero en concret en aquells comerços que no han pogut oferir els seus serveis durant casi dos mesos d’estat d’alarma. Es per això que s’han establert noves mesures per restablir l’economia, amb un nou pla emmarcat en el Fons municipal de 25 milions d’euros anunciat a mitjan abril, que posa un èmfasi especial en les persones treballadores autònomes i en les pimes i s’estructura en tres grans mesures.

Ajut de 300 a persones autònomes.

El nou programa d’ajudes Autònom+ Barcelona donarà 300 euros a les persones treballadores autònomes de la ciutat que hagin tingut una reducció del 75% de les vendes o que hagin hagut de tancar l’establiment o el negoci arran de la crisi de la Covid-19.

Es tracta d’un complement per a les persones que ja reben la prestació extraordinària del Govern espanyol, de 661 euros, que equival al 70% de la cotització mínima. Amb l’ajut municipal, aquest col·lectiu percebrà 961 euros, de manera que es cobrirà el 100% de la base de cotització mínima d’un gran nombre d’autònoms.

Per ser-ne beneficiari, només caldrà acreditar que s’està empadronat a la ciutat, que es té la prestació extraordinària estatal aprovada i que s’està al corrent de les obligacions tributàries.

Aquesta línia d’ajuts disposa d’una dotació total de 5 milions d’euros.

Presentació de sol·licituds: del 20 de maig al 30 de setembre.

Suport per a la recerca de finançament

L’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa gestionarà un nou servei d’acompanyament a persones autònomes, microempreses, pimes i cooperatives per trobar finançament, subvencions i ajuts públics arran de la Covid-19.

Posada en marxa: 4 de maig

Assessorament jurídic immobiliari

En col·laboració amb el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, s’oferirà un servei gratuït d’orientació jurídica per renegociar temporalment les condicions dels contractes de lloguer de locals comercials i oficines.

També s’ha ampliat el servei de localització empresarial per atendre els negocis que hagin de canviar d’ubicació per qualsevol motiu.

Posada en marxa: 11 de maig.