Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Buscar

Preinscripció escolar per al curs 2020-2021: de l’13 a el 22 de maig

Preinscripció escolar per al curs 2020-2021: de l’13 a el 22 de maig

El 13 de maig començarà la preinscripció escolar del curs 2020-2021, fins al 22 de maig. En motiu a la situació general causada pel covid-19, el desconfinament serà progressiu, per tal de preservar la nostra salut i evitar els desplaçaments, les sol·licituds es duran a terme de manera telemàtica. Així mateix, les jornades de portes obertes queden suspeses, a més durant les mateixes dates es podran realitzar inscripcions a escoles bressol municipals.

Excepcionalment, les sol·licituds es podran fer de manera presencial, amb cita prèvia trucant a l’escola escollida com a primera opció i seguint les mesures de seguretat, de l’19 a l’22 de maig. En el cas de les llars d’infants, es poden inscriure els nens nascuts el 2018, 2019 i 2020, sempre que s’hagin complert les 16 setmanes a l’inici de curs escolar.

Educació infantil, primària i secundària

La preinscripció tindrà lloc des d’aquest dimecres dia 13 fins al 22 de maig. El procediment també es farà preferiblement de forma telemàtica per raons de prevenció i mobilitat per la crisi sanitària de la covid-19.

Per tramitar la inscripció, les famílies hauran d’entrar al web de Consorci d’Educació o de el Departament d’Educació, i realitzar el formulari en línia. La resta de documentació haurà de ser escanejada o fotografiada i enviada a través de correu electrònic oficial de centre com a primera opció.

Per a les famílies que no disposen de mitjans telemàtics, l’Ajuntament de Barcelona ha habilitat també vuit punts de suport per ajudar a fer la preinscripció. També s’ha obert un servei d’assistència telefònica a través de el telèfon 93.551.10.00 amb horari d’atenció de 9 a 13:30 h, per poder fer aquelles consultes necessàries i dur a terme la preinscripció. Al final, la sol·licitud es podrà tramitar de manera presencial, amb cita prèvia, al centre escolar escollit en primera opció, entre el 19 i el 22 de maig.

Les 8 oficines municipals d’ajuda a la preinscripció són:

 • OME / Serveis Educatius de Ciutat Vella, districte de Ciutat Vella: Placeta de l’Pi, 2
 • Oficina d’atenció Consorci, districte de l’Eixample: C / Roger de Llúria, 1-3
 • Casa de l’Mig – Sala fusta – Sala Polivalent, districte de Sants: C / Muntadas, 5
 • Serveis educatius Gràcia, districte de Gràcia i Horta-Guinardó: C / Mare de Déu de la Salut, 87
 • Oficina d’atenció ciutadana Zona Nord, districeode Nou Barris: C / Costabona, 3-5
 • Seu del Districte, districte de Nou Barris: Pl. Major de Nou Barris, 1
 • OME / Serveis Educatius Sant Andreu, districte de Sant Andreu: C / Sant Adrià, 20
 • Institut Rambla Prim, districte de Sant Martí: C / Cristòbal de Moura, 223

A les Corts no hi ha oficina pròpia, per tant es recomana acudir a la més propera.

Escoles municipals de música i Conservatori

La preinscripció serà de l’18 a l’27 de maig, ambdós inclosos, i la presentació de les sol·licituds es farà de manera telemàtica, excepte per a casos excepcionals. Les famílies que no puguin fer la preinscripció de manera telemàtica hauran d’obtenir cita prèvia posant-se en contacte amb l’escola municipal de música triada a partir del moment d’iniciar el procés de preinscripció.

Pel que fa a Conservatori municipal de música la preinscripció també es farà de manera telemàtica de l’13 a l’20 de maig. En casos excepcionals caldrà obtenir cita prèvia posant-se en contacte amb el Conservatori durant les dates de desenvolupament de el procés de preinscripció.

Dates clau del calendari de preinscripció:

 • Publicació de l’oferta d’educació infantil, primària i ESO: 8 de maig.
 • Publicació de l’oferta de les escoles bressol municipals: 12 de maig.
 • Període de presentació de sol·licituds per a guarderies, segon cicle d’infantil, primària i ESO: de l’13 a l’22 de maig, ambdós inclosos.
 • Període de preinscripció per estudis postobligatoris: a partir de l’27 de maig.
 • Període de presentació de sol·licituds a les escoles de música municipals: de l’18 a l’27 de maig, ambdós inclosos.
 • Període de presentació de sol·licituds en el Conservatori municipal de música: de l’13 a l’20 de maig.